annons
Hem » Artiklar » DAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentet
DAF CF FAW, en ny tridem med dubbeldrivning och styrd bakre löpaxel.

DAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentet

För att kunna erbjuda kunderna ett fordon som är specifikt utformat efter deras behov utökar DAF Trucks sitt sortiment med ett antal nya fordonskonfigurationer, bland annat en helt ny tridem, en 8×4-lastbil med dubbeldrivning och styrd bakre löpaxel. Den holländska lastbilstillverkaren introducerar också enligt ett pressmeddelande en egentillverkad framaxel på 10 ton samt en helt ny löpaxel på 7,5 ton. De nya produkterna är ett led i DAF:s arbete med att utöka sortimentet av lastbilar – särskilt när det gäller anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

– En ny, lättare och prisvärdare tridem och att vi kan erbjuda en helt ny 10 tonsaxel är ett naturligt led i vår hårda satsning på att etablera oss långsiktigt i Norden, säger Tomas Gustavsson Chief Operative Officer och styrelseledamot på Nordic Truckcenter Group.

Den nya framaxeln på 10 ton har en bladfjädring med tre bladfjädrar, och risken för överbelastning motverkas med hjälp av partiell belastning. Den nya framaxeln på 10 ton finns för CF- och XF-modellerna med en framaxel.

Löpaxeln på 7,5 ton är byggd för enkeldäck och har ett helt nytt formgjutet axelhus som ger bättre styvhet och är mer robust, samtidigt som vikten har minskats med 10 kg. Den statiska lastkapaciteten har ökats med 25 procent till 26 ton.

Den nya tridemkonfigurationen går under beteckningen FAW och är en ny produkt som blir tillgänglig från fabriken senare i år. Detta är en fyraxlad CF- eller XF-lastbil med tridem, som består av en tandem med enkel reduktion eller med navreduktion samt en styrd bakre löpaxel.

Det nya 8×4 FAW-chassit har en teknisk bruttovikt på 37 ton och en vändcirkeln är på 7,8 meter. Enligt DAF gör detta att konfigurationen passar för transport av stora eller tunga laster på byggarbetsplatser där det är relativt ont om utrymme.

I pressmeddelandet presenterar DAF även en lång rad andra nyheter. Bland annat en 10×4 tippbil med två styrda framaxlar på 10 ton, en hydrauliskt styrd bakre drivaxel på 10 ton, som även kan lyftas, och HR1670T tandem med navreducering och luftfjädring.

En annan ny axelkonfiguration är FAX: en 8×2 med två styrda framaxlar (8 eller 9 ton) och en styrd bakre löpaxel (7,5 ton) bakom drivaxeln. Den här versionen finns redan som CF men kan nu även beställas som XF.

 

Pressmeddelandet kan läsas i sin helhet här

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*