annons
Hem » Artiklar » Dagab valde Vehco-lösningar

Dagab valde Vehco-lösningar

Axfoodskoncernens logistikbolag Dagab tar ett helhetsgrepp på sin fordonsflotta. Dagab utrustar 135 fordon med Vehco 4 i kombination med Vehco Asset för kontroll av kylenheter.

Helheten och det rika utbudet av funktioner sägs ha varit avgörande när Dagab, efter fem år med annan leverantör, valde Vehco. Framför allt var det Vehcos lösning för temperaturövervakning i kylbilar i kombination med ett kraftfullt system för vagnparkshantering (Fleet Management) som tilltalade Dagab. Dagab räknar med att öka kvaliteten, spara in på bränsleförbrukning och sänka sina operativa kostnader genom Vehco 4 och dess funktioner för optimering av verksamheten.

– Vi får ett bra förarstöd för olika saker, navigation, kör- och vilotider, körbeteende, och dessutom full koll på temperaturövervakning i hela kylkedjan. När vi letade system var vi även noga med att hitta en lösning som är enkel att använda. Vehco kunde ge oss det, berättar Ulf Ericsson, projektledare vid Inköp och Logistik hos Dagab.

Förutom temperaturkontroll medger Vehco Asset en rad tilläggstjänster, såsom lokalisering av bilar och släp. Dagab valde Vehco 4 installerad som app i surfplattor kopplade mot Vehco Connect för att på så sätt få tillgång till funktioner som Positionering, Meddelanden, Aktiviteter, Sparsam Körning, Kör- och Vilotider samt fjärrkopiering av färdskrivare.

Fakta Dagab:
Dagab är ett logistikbolag i Axfoodskoncernen.  Med anpassade logistiklösningar bidrar Dagab till att öka butikernas försäljning och lönsamhet. Leveranser sker till ca 7000 butiker och kunder runt om i landet från någon av de sju disitributionsanläggningarna i Jordbro i Stockholm, Backa i Göteborg, Jönköping, Borlänge, Örebro, Skellefteå, och Sätra. Dagab har cirka 2000 medarbetare.

Fakta Vehco
Vehco är marknadsledande i Norra Europa inom fordonskommunikationssystem för transportbranschen med mer än 30 000 installerade fordon. Företaget bildades 2001 och specialiserade sig då på att utveckla lösningar för sparsam körning och har sedan dess utökat produktutbudet med en mängd olika tjänster och produkter.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*