annons
Hem » Artiklar » Dags att hylla yrkesförarna

Dags att hylla yrkesförarna

När svenskarna gick i karantän våren 2020 blev det tydligt hur viktiga transporterna är för samhället. Den 9 september är det Yrkesförarens dag och en chans att hylla de som ser till att Sverige fortsätter att rulla.

– Utan yrkesförarna hade vi varken haft toalettpapper, handdesinfektion eller hemleveranser av mat. De har kört medicin till apoteken, blodprover till labben och fortsatt att gå till jobbet när många andra suttit hemma i karantän, säger Lasse Holm som är projektledare på Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA), i ett pressmeddelande.

Det är TYA som initierat Yrkesförarens dag som också är registrerad på www.temadagar.se.

– Branschen är Sveriges ryggrad och förarna hjältarna i vardagen, men de får sällan den uppmärksamhet de är värda. De förtjänar helt enkelt en egen dag.

Temadagen den 9 september brukar firas med olika event runt om i landet, men i år har covid-19 satt stopp för det mesta.

– Vi hoppas att många tar chansen att hylla sina lokala hjältar på andra sätt. Det är ett perfekt tillfälle att säga tack för alla insatser under den här tiden, säger Lasse Holm.

En kommentar

  1. Utan yrkesförarna hade inte barnen kommit till skolan, dom sjuka till sjukhuset, dom handikappade och dementa till daglig verksamhet.
    Se gärna till dom ”bortglömda” yrkesförarna med.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*