annons
Hem » Artiklar » Dags att kora bästa Scania service-team
Scania Top Team 2020-2021
Nu är det dags för Scania Top Team igen. Tävlingen engagerar i år över 300 servicetekniker, reservdelsspecialister och servicerådgivare från Scanias serviceanläggningar över hela landet. Foto: Scania

Dags att kora bästa Scania service-team

Nu är det dags för Scania Top Team igen. Tävlingen engagerar i år över 300 servicetekniker, reservdelsspecialister och servicerådgivare från Scanias serviceanläggningar över hela landet. Målet med lagtävlingen är enligt ett pressmeddelande att höja kompetensen och ge ännu bättre service.

Första Top Team genomfördes för 30 år sedan och tanken med årets lagtävling, som består av 62 team, är att bidra till ökad proffsighet där kunskap och laganda är nyckelorden.

Jon Segersten, servicemarknadsdirektör för Scania Sverige, ser flera fördelar med träningsprogrammet:

– Internt hos oss bygger det engagemang och stolthet tillsammans. Och bra service är väldigt viktigt för våra kunder, att fordonen ska kunna vara ute på vägarna så mycket som möjligt.

I tävlingen ingår både teoretiska och praktiska delmoment som bland annat problemanalys, felsökning, reservdels- och produktfrågor, åtgärdspaket och efterkontroller.

Mellan den 20 april och 20 maj kommer servicekåren att vässas i två teoretiska utbildningsomgångar – och i november sker Sverige-finalen i Södertälje där Sveriges tio skickligaste serviceteam gör upp om segern.

– Utmaningarna för serviceteknikerna kommer att vara flera, och det gäller att bemästra både lastbil, buss och motorer. Även i år har vi fokus på hållbara transporter, säger projektledare Niklas Karlsson.

Vinnaren i Sverige-finalen går sedan vidare till regionfinaler med övriga Scaniamedarbetare i världen. Världsfinalen sker under 2021 i Södertälje där de tre bästa lagen får dela på 100 000 euro.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*