annons
Hem » Notiser » Dags för mekanikerna att tävla

Dags för mekanikerna att tävla

Nu är det dags att dra igång anmälningar till världens största och växande servicemarknadstävling, VISTA, Volvo International Service Training Awards. Det här året väntas närmare 20 000 mekaniker från Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars nätverk delta. Målsättningen med VISTA är att genom teamwork och kompetensutveckling ska tävlingen bidra till att attrahera och behålla skickliga mekaniker, berättar Volvo i ett pressmeddelande.

Även om VISTA är en tävling, är det främsta målet att uppmuntra till lagarbete, laganda och yrkesstolthet, och samtidigt inspirera till eget lärande och kompetensutveckling. Det är ett sätt för servicemarknadspersonal att utöka sin kunskap och kvalitén på arbetet, vilket i sin tur leder till förbättrad kundservice och kundnöjdhet.

Skickliga och motiverade mekaniker möjliggör för Volvo Lastvagnars verkstäder att kunna ställa snabbare feldiagnoser, åtgärda fel i god tid och leva upp till högt ställda kvalitetsstandarder. Dessa färdigheter är nyckeln till att hjälpa kunder få ut maximal tid på vägen för sina lastbilar.

– Ett högklassigt servicenätverk är en nödvändighet för våra kunders verksamheter. VISTA visar hur viktiga våra mekaniker är, samtidigt som tävlingen leder till att vi blir ännu bättre på att leverera förstklassig service från världens bästa servicemarknadsteam, säger Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar.

VISTA växer för varje år och den här gången beräknas ca 20 000 deltagare från Volvos globala återförsäljarnätverk samarbeta i cirka 5 000 lag. Tävlingen är ett sätt för Volvo Lastvagnar att möta den världsomfattande utmaningen att dels rekrytera och dels behålla skickliga mekaniker.

– VISTA världsmästerskap ger lagen möjlighet att visa världen vad de kan och de får tävla mot de absolut bästa inför en publik på tiotusentals åskådare. VISTA är mer än en tävling, det är en hyllning till lagarbete, mångfald och talang, och det är det som gör VISTA så unikt, förklarar Anna Rogbrant, projektledare för VISTA.

Om VISTA

VISTA står för Volvo International Service Training Awards, som startade 1957, och var ursprungligen en kunskapstävling för enbart svenska Volvomekaniker. 20 år senare, 1977, hade tävlingen nått ut till alla kontinenter och lockade auktoriserade Volvoåterförsäljare från hela världen att delta. I dag är VISTA ett evenemang som anordnas vartannat år och är världens största tävling för servicemarknadspersonal.

VISTA är öppen för återförsäljare och mekaniker från Volvo Lastvagnar och Volvo Bussar från hela världen. För att kvalificera sig, behöver deltagande lag genomföra två delar som består av en teoretisk och en praktisk del.

I den senaste tävlingen, 2017-18, kvalificerade sig 240 lag till semifinalen i Göteborg. 40 lag kvalade vidare till VISTA:s världsfinal i Curitiba, Brasilien i juni 2018. Vinnare blev laget Viies Ratas från Estland. Det svenska laget Team FF från Volvo Truck Center i Bäckebol/Mölndal deltog i världsfinalen och kom på en hedrande åttonde plats.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*