annons
Hem » Notiser » Dakarspeed voltade med Scanian i Dakarrallyt

Dakarspeed voltade med Scanian i Dakarrallyt

Team DakarSpeed ​​är definitivt borta från rallyt. I eftermiddags fanns det fortfarande en glimt av hopp om att få lastbilen att fungera igen, men det är nu klart att laget inte kommer tillbaka i loppet. Efter att ha kört cirka 100 kilometer i tredje etappen kraschade de med Scanian i sanddynerna.
– Lyckligtvis är vi alla tre oskadade, men lastbilen är en total förlust, kraschen var ganska oväntad”, säger Maurik på väg till bivak. ”Vi körde cirka 80 km/t i en sluttning uppför. Plötsligt klipptes den dynen av och vi dök, Scanian landade på näsan och tippade över. Olja läckte ut på den heta motorn, och fronten fick eld. Lyckligtvis kunde vi snabbt komma ut och fick stopp på elden. Men skadan är sådan att lastbilen är en total förlust. Hela överbyggnaden i bilen är böjd eller avbruten, vi har brandskador på motorn och elen. Lyckligtvis gjorde skyddsburen runt hytten ett bra jobb, förutom några blåmärken och småsår är vi oskadd.”

Scanian drogs åt sidan och vältes tillbaka på hjulen med hjälp av KH7-snabb assistans. Efter att ha fyllt på nödvändiga vätskor försökte teamet få igång lastbilen, men tyvärr lyckades det inte. En hjälpbil från Boucou hjälpte Scanian på vägen tills dess egen hjälp kunde ta över för att ta bilen till bivouken.

Efter tredje etappen leder fortfarande det ryska Kamaz-teamet med Dimitry Sotnikov som förare. Nu hotade av det vitryska Maz-teamet, med Siarhei Viazovich bakom ratten, som tog hem dagens etappseger och nu ligger tvåa i rallyt framför ryssar, vitryssar, tjecker som har de första åtta placeringarna i rallyt efter tre etapper.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*