annons
Hem » Notiser » Dansk åkare slog hastighetsrekord
Colour: Misano Red

Dansk åkare slog hastighetsrekord

En fartglad dansk åkare var den 15 juli ute och körde med sin Audi RS4, en sportbil förklädd till familjebil. Han kunde inte motstå frestelsen att känna på bilens fartresurser så han drog iväg längs motorvägen vid Esbjerg.

Det bar sig inte bättre än att han lyckades köra om en civil polisbil och polisens i den kunde inte motstå frestelsen att ta reda på hur fort den där Audin kördes, så även de drog iväg längs motorvägen.

Det hela slutade med att åkaren klockades för 238 km/t, vilket domaren Christian Notlevsen sammanfattade så här när åkaren fick sin dom: ”Om det inte är rekord så är det i vart fall väldigt nära”.

Detta enligt danska jv.dk, som berättar om händelsen.

Åkaren fick 10.500 dkr i böter, blev av med körkortet i ett halvår och måste gå igenom både ett teoriprov och ett praktiskt prov för att få tillbaka körkortet. Huruvida det är fokus på att ha koll på hastighetsmätaren i något av proven förtäljer inte historien. Ej heller vilken version av Audi RS4 det var han körde. Den RS4 avant av årsmodell 2017 som vi illustrerar artikeln med har i alla fall 450 hk och ett vridmoment på 600 Nm.

Däremot så berättar jv.dk att han nu fått anställa en chaufför under en tid.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*