annons
Hem » Artiklar » Dansk seger i Skåne Truckshow
Best in Show, Skåne Truckshow 2019

Dansk seger i Skåne Truckshow

Även i år gick Skåne Truckshows förnämsta pris, Best in Show, till Lars Hansen. Denna gång rör det sig dock om en namne till fjolårets vinnare. Årets vinnare kommer från Sorö på Själland i Danmark och vann med en mäktig Kenworth-dragare med en läcker Great Dane-trailer på vändskivan. Best in Show röstas fram av publiken och kan gå till vilken som helst av de flera hundra utställda lastbilarna.

– Detta såg jag inte komma. Jag hade hoppats på ett pris i veteranklassen, men att jag skulle vinna Best in Show kunde jag aldrig tro, säger en lika delar glad som häpen Lars Hansen efter att han fått beskedet om sin vinst.

Lars Hansen var så säker på att han inte hade någon chans till vinst att han inte ens stannade kvar vid prisutdelningen till ceremonins final. En kollega tog emot priset åt honom och överraskade Lars Hansen vid hans lastbil.

Vinnarbilen är en Kenworth W900B av 1987 års modell med en 425 hästars sexa från Caterpillar under huven. De första tio åren rullade bilen i USA och samlade då på sig över 200 000 mil. Därefter kom den till Danmark där den rullade ytterligare 100 000 mil. De senaste 13 åren har den varit i Lars Hansens ägo och då levt ett stillsamt pensionärsliv.

Trailern, som alltså passande nog är av märket Great Dane, är från 1971 och inköpt i Stockholm. Denna är inredd som en saloon från tiden då USA:s västern var vild och bidrar starkt till att Kenworthen då och då får komma ut och sträcka på sig. Lars Hansen, som till vardags driver en kloakservice-firma med 12 lastbilar i vagnparken, hyr nämligen ut trailern för mässor, födelsedagar, events och andra festliga tillfällen.

– Vi är ute med den ungefär en till två gånger i månaden, säger Lars Hansen.

Han berättar också att han varit på många träffar med sitt ekipage och även vunnit ett och annat pris för det.

– Men en så här stor träff har jag aldrig tidigare varit på. Med alla bilar som ställer ut här är konkurrensen stenhård och det är ju helt vilt att jag kunde vinna här, säger Lars Hansen glatt.

Hur gick det då för den i sammanhanget mer kände Lars ”Lasse” Hansen? Jo då – han tog också hem en prestigefylld pokal. Lasse Hansen på Laröds Åkeri vann förstapriset i mästarklassen med sin fina Scania S500 Longline ”Mockingjay”.

Skåne Truckshow firade i år tioårsjubileum och samlade 8000 besökare, 720 lastbilar och 80 företagsutställare till Skånska Ljungbyhed.

 

Dansken Lars Hansen vann Best in Show på Skåne Truckshow 2019 med sin mäktiga Kenworth

Great Dane-trailern är inredd som en saloon

Lasse Hansen på Laröds åkeri tog hem förstapriset i mästarklassen med sin fina Scania S500 Longline ”Mockingjay”.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*