annons
Hem » Artiklar » Logistik » DB Schenker om dagsläget

DB Schenker om dagsläget

Just nu är förändringarna stora. Och snabba. De påverkar allt och alla. Även den hållbara logistiken. DB Schenker resonerar lite om detta i en pressrelease som handlar om läget idag och arbetet för hållbara transporter.

Väldigt mycket har tagit tvärstopp i och med det nya coronaviruset. Även vissa projekt hos DB Schenker har blivit tillfälligt pausade. Åkerierna måste fokusera på att få ihop vardagen.
– Men vi kan inte låta hållbarhetsarbetet tappar fart, det är en så viktig del av vår affärsutveckling så det kan vi inte bromsa. Där jobbar vi på nästan precis som vanligt, säger Hanna Melander, Quality & Environment Manager på DB Schenker.
– Vi kämpar på i så hög takt vi kan, det är inget vi kan sluta med, fortsätter hon.

Regeringen sträcker ut handen
DB Schenker är inte ensamma i omställningsarbetet utan samarbetar med flera andra aktörer. Regeringen är en av dem.
– Än så länge ser vi inga indikationer på att det dras ner på gröna investeringar utan snarare tvärtom, säger Hanna Melander på DB Schenker.
Per Bolund, finansmarknadsminister, har till exempel sträckt ut handen till NMC, Nätverket för hållbart näringsliv för att ha ett samtal om vad näringslivet behöver för att inte hållbarhetsarbetet och omställningen ska bromsas ner.
– Vi tycker att det är bra. Det ligger högt på agendan att hållbarhet inte ska komma på efterkälken.

Mindre trafik ökar trafikeffektiviteten
Fler jobbar hemifrån och rör sig därmed inte i trafiken. Eftersom köerna är mindre och trafiken lättare, slipper DB Schenker köer som leder till onödiga utsläpp
– Det är naturligtvis inte en lösning i det långa loppet, den situation vi har nu har kommit väldigt snabbt. Att bara “plocka bort” fordon och minska verksamheter är förstås inte hållbart. Men många av våra projekt som handlar om citylogistik vill få till just det här, färre fordon och lägre utsläpp i staden, säger Hanna Melander.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*