annons
Hem » Artiklar » DB Schenker utvidgar sitt samarbete med lokala åkerier

DB Schenker utvidgar sitt samarbete med lokala åkerier

Nu utökar DB Schenker samarbetet med ett antal åkerier som har lokal förankring. Förändringen sker under tidig höst och målet är enligt en pressrelease från företaget att innebära förbättringar av turlistan och en ännu högre leveranskvalitet.

Det handlar om åkerier som DB Schenker arbetar med redan idag, som de nu väljer att fördjupa samarbetet med.
– Eftersom vi har en bra relation. Det är familjeföretag som växer och det här skapar många nya arbetstillfällen för dem, säger Anna Hagberg, Head of Network & Linehaul management på DB Schenker.

”Hela pusslet är lagt och våra samarbetspartners står redo”
Åkerierna får betydligt fler linjer att köra i och med förändringen och har rustat inför framtiden.
– Allt är på plats, vi känner oss jättetrygga och glada över det här. Hela pusslet är lagt och våra samarbetspartners står redo, säger Anna Hagberg.

Lokala åkerier = starkare nätverk
DB Schenker är en stor jätte som löser allt, världen över. Samtidigt är en av företagets främsta styrkor den lokala förankringen. Därför är samarbetet med familjeåkerier extra viktigt.
– Vi har genom vårt långsiktiga och hållbara samarbete en unik position på marknaden med en kombination av centraliseringsnytta och lokal expertis. Nätverket är vår gemensamma styrka och affärsidén med samlastning på bil ligger rätt i tiden, säger Gunvor Munk, vd på Smålands Logistik, samarbetspartner till DB Schenker.

Hållbara transporter – spelar en viktig roll
Den nya uppdateringen innebär att en del gods flyttas från tåg till lastbil. Tågtransporter spelar fortfarande en viktig roll i DB Schenkers omställningsarbete och de erbjuder flera tåglösningar, både i Sverige och internationellt. Arbetet med att ställa om fortsätter i hög takt och förutsättningarna förbättras hela tiden.
– Där tåg är en lösning som inte medför enorma merkostnader ser vi det fortfarande som ett attraktivt alternativ. En transportlösning måste vara hållbar även ekonomiskt. Vi arbetar vidare för att reducera vår miljöpåverkan, bland annat genom nya bränslen och inte minst eldrift för lastbilar. Vi har en strategisk plan för att klara de mål som Sveriges Riksdag har fattat beslut om med 70 procents reducering av växthusgaser till 2030 jämfört med 2010, säger Magnus Strand, Head of Land Transport på DB Schenker.

Nytt inrikeserbjudande
Samtidigt vässar DB Schenker sitt inrikeserbjudande, fortsätter DB Schenker i pressreleasen. I höst kommer kunderna kunna boka en ny produkt, SystemPremium, med garanterat högsta prioritet genom hela nätverket, kostnadsfria leveransnotifieringar och klimatkompensation.
– Lanseringen av SystemPremium för inrikestransporter är en naturlig utveckling i vårt arbete med att erbjuda våra kunder marknadens snabbaste och mest pålitliga transportlösningar inom Sverige och Europa. Vi fokuserar stenhårt på förstklassig kvalitet, korta ledtider och att genom tillval erbjuda stor flexibilitet för våra kunder att skräddarsy sina transporter, säger Viktor Strömblad Head of Revenue & Product Management på DB Schenker.

En sak är säker, DB Schenker kommer fortsätta leverera och hämta upp paket och gods över hela landet som de alltid gjort. Och de fortsätter arbetet med hållbara transporter. Transporterna kommer dessutom gå ännu smidigare och snabbare.

En kommentar

  1. Per gottschalk

    Konstigt dom har sagt upp 26 enheter om dan från Luleå till Stockholm då. En enhet från Helsingborg till Umeå om dom säger dom ska gå över till tåg. Är det för att det är sandals tåg

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*