annons
Hem » Artiklar » Utländsk chaufför misstänks vållande till masskrock
Arkivbild - olycka
Arkivbild

Utländsk chaufför misstänks vållande till masskrock

– När jag kom till slutet av kön såg jag en lastbil komma i, vad det verkar, full fart. Föraren körde rakt in i de stillastående bilarna, sade vittnet Daniel Melander till Kvällsposten.

Det handlar om masskrocken som inträffade på E6 vid Landskrona i lördags. Den utländska chauffören är nu anhållen misstänkt för att ha vållat olyckan. Olyckan var en följdolycka efter en tidigare olycka på motorvägen där det skapats köer efter den första olyckan. Totalt var fyra bilar inblandade i olyckan plus lastbilen. Sju personer plus lastbilschauffören fick föras till sjukhus och vittnen berättar att flera satt fast och fick klippas loss.

En lastbil, trailerdragare med trailer körde rakt in i kön och kraschade med ett flertal bilar innan den slutligen blev hängande över en bro. Lastbilen blev svårt skadad och hängde, enligt vittnen, enbart i trailerns boggi.

Bärgningsarbetet blev komplicerat och vägen stängdes av större delen av dagen.

Polisen berättar att det saknas bromsspår vid olycksplatsen, vilket tyder på att chauffören dramatiskt brustit i uppmärksamhet. Han är nu anhållen för att han inte ska kunna lämna landet, lastbilen är beslagtagen och polisen ska granska färdskrivaren på måndag i jakt på bevis.

2 kommentarer

  1. Vill ju inte släppa honom fri som de gjorde med chauffören som körde ihjäl en brandman och skicka brandbilen i diket. Minns inte om de vart mer. Få fasen vara ett slut på cabotage!

  2. Cabotaget är slut, nu är det olovlig yrkesmässig trafik som åklagare skall utreda så nu läggs ärendena ner eftersom man inte hittar någon motpart att åtala. Vår regering gör inte mycket åt detta problemet mer än att man tillsätter en utredning som skall vara klar någon gång i framtiden.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*