annons
Hem » Artiklar » Denna vecka är polisen extra vaksam

Denna vecka är polisen extra vaksam

Kör- och vilotider, lastbilarnas skick och vikt samt lastsäkring med mera kommer att vara fokus för landets trafikgrupper under den nationella trafikveckan med inriktning yrkestrafik, som genomförs mellan den 12 och 18 oktober.

Enligt ett pressmeddelande från polisen är syftet med trafikveckan att upptäcka bristfälliga fordon och förare som bryter mot gällande regler – med förhoppningen om att minska antalet döda och allvarligt skadade i vägtrafiken i enlighet med Nollvisionen.

– Förare som exempelvis kör för länge utan rast eller har för kort dygnsvila är en säkerhetsrisk i trafiken, både för sig själv och för andra trafikanter. Därför lägger vi stort fokus på att kontrollera förares kör- och vilotider, säger poliskommissarie Erling Andersson vid nationella operativa avdelningen.

Extra stort fokus kommer att läggas på att kontrollera tillstånd och vilken typ av transport som utförs. Ett av syftena är att eftersöka olaga cabotagetransporter. Polismyndigheten har ett tydligt uppdrag att öka kontrollverksamheten inom detta område.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*