annons
Hem » Notiser » Designpris till Volvo FM

Designpris till Volvo FM

Nya Volvo FM har vunnit Red Dot Award 2021 i kategorin för produktdesign för kommersiella fordon, berättar Volvo i en pressrelease.

Utmärkelsen “Red Dot” har sedan länge etablerat sig internationellt som en av de mest eftersökta kvalitetsstämplarna för god design. Pristävlingen startade vid Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Essen, Tyskland, 1955. I dag består Red Dot-juryn av ett 50-tal internationella experter.

– Red Dot Award är ett riktigt fint erkännande till det kreativa arbetet hos Volvo Lastvagnars designteam. Utmärkelsen framhäver att Volvo FM är en välbalanserad lastbil som skapar affärsvärde samtidigt som den är attraktiv. Med medvetna beslut om exteriör och interiör design såväl som användarupplevelse, förbättrar vi vardagslivet för alla förare och underlättar att hålla igång vårt samhälle, säger Carin Larsson, chefsdesigner UX vid Volvo Lastvagnar.

Nya Volvo FM lanserades under 2020, tillsammans med Volvo FH, Volvo FH16 och Volvo FMX. Alla fyra nya tunga lastbilar har varit i serieproduktion sedan mars 2021.

Om Red Dot Award
Red Dot-priset är en internationell designtävling som grundades för mer än 60 år sedan. Utmärkt design väljs ut av expertjuryer inom områdena produktdesign, kommunikationsdesign och designkoncept. Produkter från mer än 60 länder deltog i 2021 års tävlingar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*