annons
Hem » Notiser » Det blir ingen alkobom i Trelleborgs hamn

Det blir ingen alkobom i Trelleborgs hamn

För knappt ett år sedan meddelade Trelleborgs hamn att man skulle sätta upp en alkobom i hamnen. Detta i linje med regeringens satsning för att minska rattfylleriet på vägarna. Nu kommer det nya besked. Det blir ingen alkobom. I stället har man gjort i ordning ett område vid utfarten från hamnen där polisen kan göra manuella stickprov. Enligt hamnens vd Jörgen Nilsson är ett av problemen med alkobommar att de stoppar upp trafiken. Det är erfarenheten man har efter att på eget initiativ testat alkobom i hamnen mellan 2006 och 2016.

– Om någon blev stoppad och det inte kom fram någon polis så fick vi stopp i trafiken. Det är inte möjligt att ha det på det sättet, säger Jörgen Nilsson till SVT Nyheter Skåne.

Ett annat problem är att alkobommar bara testar förare för alkoholpåverkan. De ger inte utslag för andra droger. Med poliser som gör testerna kan även förare som är påverkad av andra substanser stoppas menar Jörgen Nilsson.

Fakta:

Varje dag passerar cirka 3 000 fordon Trelleborgs hamn. Polisen började göra nykterhetskontroller i hamnen i januari och enligt Jörgen Nilsson görs ett hundratal kontroller i veckan.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*