annons
Hem » Artiklar » Dieselstöld enligt klassiskt mönster
Slangar och en pump framför välten som användes som dieseltank. Foto: Polisen Bilden är från en rättegång efter en tidigare dieselstöld.

Dieselstöld enligt klassiskt mönster

Ett försök till dieselstöld gjorde i morse sex kubik diesel vid en mack i Skepplanda. Ett vittne såg en liten lastbil och en personbil som betedde sig underligt vid macken som ligger strax utanför Ale. Vittnet larmade och en väktare kom till platsen. När väktaren kom såg han hur några höll på att stjäla diesel som pumpades över till den lastbilen. Bilden till artikeln är från en tidigare dieselstöld.

Tillvägagångssättet stämmer mycket bra med hur tidigare dieselstölder gjorts så det var uppenbart vad som pågick. Ett vanligt tillvägagångssätt är att någon spanar med en personbil och kallar fram kumpanen med lastbilen när kusten är klar, se mer i tidigare Trailer-artikel. Skulle det sedan uppstå en situation där gärningsmännen blir hotade är de två som kan försvara sig eller sticka med personbilen. I det här läget valde de det senare alternativet och polisen har nu en liten lastbil med utrustning för dieselstöld beslagtagen samtidigt som personbilen är efterlyst. Någon diesel fick gärningsmännen inte med sig.

 

Så här går ofta en dieselstöld till: Trailers artikel om rättegången efter en tidigare dieselstöld längs E4

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*