annons
Hem » Notiser » Digitalt transportevent livesänds just nu från Elmia

Digitalt transportevent livesänds just nu från Elmia

Det digitala eventet Vägtransportfokus livesänds just nu på Elmias hemsida och på Youtube. Infrastrukturminister Tomas Eneroth öppnade eventet följt av logistikforskaren Henrik Sternberg som berättade om effekterna av EU:s reglering av godstransporterna och på företag, miljö och chaufförernas arbetsmiljö. Henrik berättade även om Cabotagestudien och presenterade nya analyser från datainsamlingen som gjordes 2020. 

Utvecklingen av HTC-transporter och effekterna av ett underfinansierat vägunderhåll har också diskuterats under förmiddagen. Innan lunch står klimatsmarta transporter på schemat. Eventet tar fart igen klockan 13.00 med en presentation av produktnyheter, smarta lösningar och aktuella trender från Lastfordonsgruppen 

Eldriven kraftkälla för kran och andra byggnationer, centralsmörjning och nollutsläpp är tre ämnen som tas upp innan dagen avslutas med en genomgång av nuvarande och kommande färdskrivare anpassat för mobilitetspaketes nya krav och förordningar.

Det går bra att backa i sändningen för att se om sådant som var intressant eller se i kapp det man missat.

Vägtransportfokus arrangeras av Elmia Lastbil i samarbete med Lastfordonsgruppen och Trailer Magazine. Hela programmet finns på Elmia Lastbils hemsida. Här kan du också kalenderboka de programpunkter du är mest intresserad av.

Livesändningen hittar man här

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*