annons
Hem » Notiser » Direktlinje till Japan

Direktlinje till Japan

Göteborgs Hamn har fått en ny direktlinje till Japan. Bakom den nya linjen står världens två största containerrederier – MSC och Maersk Line. Svenskt trä och asiatiska livsmedel är exempel på varor som kommer att fraktas på fartygen.

Det första fartyget på den nya linjen är redan på väg från Kobe och anländer till containerterminalen, APM Terminals, i Göteborgs Hamn den 23 februari.

– Vi välkomnar den nya linjen till Göteborg. Japan är en viktig marknad för svensk import- och exportindustri, säger Magnus Kårestedt, vd, Göteborgs Hamn AB, i ett pressmeddelande.

Transporttiden från Sverige till Kobe i Japan blir 41 dagar. Fartygen i linjen kommer att anlöpa containerterminalen, APM Terminals, varje tisdag.

Direktsjöfart till sjöss innebär att godset inte lastas om på vägen. Däremot anlöper fartygen flera hamnar på vägen. Den nya rutten innehåller flera hamnar som inte tidigare kunnat nås direkt med containerfartyg från Sverige, till exempel de japanska hamnarna Kobe och Yokohama.

Maersk Line har tidigare haft två direktlinjer från Göteborg. När rederiet nu lanserar den nya Japan-linjen väljer de att samla sitt gods på den. Samtidigt lanserar rederiet tre fartygslinjer som kommer att köra i så kallad feedertrafik mellan Göteborgs Hamn och de stora godsnaven på kontinenten.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*