annons
Hem » Notiser » DSV bygger logistikcenter i Stockholm 

DSV bygger logistikcenter i Stockholm 

DSV kommer att bygga ett nytt logistikcenter i norra delen av Stockholm. Den nya anläggning, med etablering i Rosersberg, nära flygplats, järnväg och motorväg, kommer erbjuda ett komplett utbud av transport- och logistiktjänster när den står klar för användning i slutet av 2021.

– Med den nya etableringen kan våra lokala kunders gods transporteras mellan den norra och den södra terminalen och distribueras från den lämpligast belägna anläggningen. Vi kan därför i stor utsträckning undvika de flesta rusningstrafikproblemen, vilket gör det möjligt för oss att förbättra såväl inhämtning som utkörningstider och tillförlitlighet vid leveranser av gods i Stockholmsområdet”, säger Magnus Malmqvist, vd på DSV Road AB, i ett pressmeddelande. 

Lagret kommer att omfatta cirka 68.000 kvadratmeter och ha ett automatiserat robotlagringssystem och system med smalgångsställage, vilket fördubblar kapaciteten jämfört med traditionell lagring. Lokalerna kommer även att innehålla cirka 5.000 kvadratmeter omlastningsterminal och kontorslokaler. 

Byggandet av den nya anläggningen planeras påbörjas i februari och vara klar i slutet av 2021. Logistikcentret kommer inrymma DSV:s tre bolag, DSV Solutions AB, DSV Air & Sea AB samt DSV Road AB och förväntas ge cirka 200 nya jobb till Rosersberg-området.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*