annons
Hem » Notiser » DSV införa alkobommar

DSV införa alkobommar

I samband med att DSV öppnar sin nya anläggning i Jönköping inför företaget nykterhetskontroller med en så kallad alkobom. Systemet blir ett effektivt och pålitligt verktyg i det förebyggande arbetet mot rattonykterhet menar DSV.

– För DSV ger införandet av alkobommen en viktig signal till chaufförer, personal, kunder och allmänhet att vi tar ansvar för säkerhet och trygghet såväl innanför grindarna som utanför, säger David Möller, vice vd på DSV Road AB, i ett pressmeddelande.

Tekniken är noggrant testad av både Motorförarnas helnykterhetsförbund (MHF) och Autosober som tillverkar alkomätaren. Den är även testad och godkänd vid SKL (numera NFC).

– Vi är oerhört stolta över att få vara med och bidra till att DSV kan ta ett ökat ansvar i trafiken, säger Christer Folkesson, vd på Autosober Sweden AB.

För att kunna lämna DSV:s område med lastbil måste chaufförerna genomföra ett utandningsprov som öppnar bommen vid negativt utfall. Skulle provet visa positivt resultat, öppnas inte bommen förrän ytterligare prov genomförts och godkänts. Utrustningen klarar ett nytt utandningsprov per två-tre sekunder vilket innebär att alla förare i fordon, som ska lämna DSV:s område, kan kontrolleras på kort tid.

Sedan tidigare har bland annat Ikea och Scania automatiska nykterhetskontroller. Bommen i Jönköping blir den första inom DSV. Företaget kommer att fortsätta investera i säkerhetsfrämjande åtgärder och därmed också i fler alkobommar enligt pressmeddelandet. Närmast på tur för installation av alkobom är DSV:s terminal i Landskrona.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*