annons
Hem » Notiser » DSV övertar 215 medarbetare och 70 lastbilar av HVF Transport

DSV övertar 215 medarbetare och 70 lastbilar av HVF Transport

Den 1 september i år tar DSV Road över HVF Transports omfattande verksamhet i Helsingborg där basen utgörs av transporter för Ica. Övertagandet omfattar cirka 70 lastbilar och 215 medarbetare.
– Livsmedelstransporter är och har blivit en stor och viktig del av DSV Roads verksamhet och genom övertagandet av HVF Transports verksamhet i Helsingborg från och med den 1 september i år stärker och utvecklar vi segmentet ytterligare, säger Magnus Malmqvist, vd i DSV Road Sverige till Trailer.se.
Övrig verksamhet i HVF Transport i Västerås och Göteborg berörs inte av övertagandet utan fortsätter som tidigare i HVF Transports egen regi.
– DSV Road ser stora möjligheter i att utveckla och komplettera affärsområdet Livsmedel med ett eget åkeri och därmed kunna arbeta med hela logistikkedjan av livsmedelstransporter i Skåne, Blekinge och Halland, säger Magnus Malmqvist till Trailer.se.
I övertagandet ingår cirka 70 lastbilar, 200 lastbilsförare, 15 tjänstemän och mekaniker samt verkstads- och fordonsansvariga som i dag hanterar delar av DSV Roads livsmedelstransporter i Skåne, Blekinge och Halland.
-Samtliga berörda anställda erbjuds tjänst hos DSV Road, säger Magnus Malmqvist till Trailer.se.
Det var sommaren 2014 som Västerås-baserade HVF Transport etablerade en filial i Helsingborg. Skälet var att HVF Transport utför inrikestransporter för DSV Road och att DSV Road fick ett omfattande transportuppdrag för Ica Sverige och där HVF Transport har utfört merparten av dessa transporter via DSV Road.
HVF Transport har vuxit snabbt de senaste åren. Samtidigt har bolaget brottats med lönsamhetsproblem. HVF Transport redovisade en omsättning för 2015 på 320 miljoner kronor, vilket är en ökning med 136 miljoner jämfört med 2014. Samtidigt redovisade bolaget en förlust (resultat efter finansnetto) för 2015 på -5,2 miljoner kronor vilket är en försämring med cirka 2 miljoner jämfört med 2014.
Trailer.se har även varit i kontakt med Firas Alshamar, vd i HVF Transport.
– Jag har just nu inga kommentarer till den här affären, säger han till Trailer.se.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*