annons
Hem » Artiklar » DSV testar hybrid i Malmö

DSV testar hybrid i Malmö

En Atego hybrid har överlämnats från Mercedes-Benz i Malmö till DSV Road för att testas i Malmös stadsdistribution. Det speciella med lastbilen är att den går på både diesel och el samt på det nya bränslet HVO 100. Nu ska den köras i Malmös stadstrafik under sex månader och sedan utvärderas. Resultaten ger DSV Road vägledning om elhybrider kan bli en långsiktig lösning på en hållbar distribution i t ex storstadsområden, som är speciellt utsatta för luftföroreningar.

– Mercedes Atego hybrid är vår senaste satsning på miljöklassade fordon, helt i linje med DSV:s långsiktiga arbete för att minska företagets miljöbelastning. Vi ser definitivt fördelarna med att ha en distributionsbil i storstadstrafik då kombinationen av HVO och el ger betydligt lägre utsläppshalter av koldioxid. Det ska bli intressant att se hur det fungerar att köra en elhybrid i stadsmiljö och vilka miljövinster det ger, säger Staffan Klinterhäll, affärsområdeschef på DSV i ett pressmeddelande.

– Jag tycker det är riktigt spännande att vi provar en lastbil som körs på både på el och miljödiesel, HVO 100. Med denna satsning fortsätter DSV Road sitt aktiva miljöarbete mot en hållbar logistik med hjälp av förnybara drivmedel och tillhörande lösningar, både tillsammans med våra kunder och genom egna initiativ. En fortsatt satsning på att minska DSV:s miljöbelastning står högt på agendan, säger Magnus Malmqvist, vd DSV Road AB.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*