annons
Hem » Artiklar » E4 söndag 09.20

E4 söndag 09.20

En bild ur en svensk chaufförs vardag. Det har snöat lätt under natten och det är 5 cm snö i vänsterfilen, blött i högerfilen. Det är E4 vid Hamnede. En modern och välbyggd motorväg som också är stommen i det svenska transportsystemet.

– Men, man vet inte hur det ser ut andra sidan ett krön, så man måste ha stenkoll, och detta är Sveriges pulsåder, säger chauffören på telefon. Jag hade inte sagt något om det varit snökanoner och tio minus, men nu är det ett par minusgrader och det är förmiddag. Klockan är 09.20.

Har du sett någon halkbekämpning?

– Här har inte hänt något på denna sidan, men jag mötte en saltbil på andra sidan. En bil och den hade ingen plog med sig ens. Det blir snömodd i timmar i ytterfilen och en väldigt orolig situation varje gång någon ska köra om mig. Jag vet ju också att det blir stopp om någon snurrar.

En kommentar

  1. ronnie högberg

    Nu blir det bra vi ska ju ha snökedjor. Nästa gång ska vi förmodligen ha snöplog .Sen blir det väl salt spridare .Sen kan vi lägga ner trafikverket .Sedan vägverket för svann har det bara gått utför. Skulle chafförer och åkare utföra ett så dåligt jobb som väg under hållet är skulle en hel yrkes kår vara arbetslös

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*