annons
Hem » Artiklar » E6 öppnas sex dygn tidigare än beräknat

E6 öppnas sex dygn tidigare än beräknat

Lanserings- och återställningsarbetet av den nya motorvägsbron över E6 i trafikplats Alnarp norr om Malmö har gått över förväntan. Om inget oförutsett inträffar kan vägen öppnas för trafik morgonen den 24 maj, sex dygn tidigare än beräknat.

– Detta innebär en stor lättnad för trafiken i området och minskar också risken för trafikolyckor. Att vi kan öppna redan på måndag betyder också mycket för dem som har vägen som arbetsplats och dem som är beroende av att leveranser kommer fram i tid, säger Jens-Peter Eisenschmidt, Trafikverkets projektchef för Fyrspåret Malmö-Lund, i ett pressmeddelande. 

Anledningen till att arbetet gått snabbare än planerat är att flera tidskrävande arbetsmoment har kunnat genomföras i förväg, innan avstängningen. Och att alla de tidskritiska arbetena under avstängningen har gått över förväntan.

– När alla de dessa små och stora tidsvinster summeras blir det en sammanlagd tidsvinst på cirka sex dygn. Tidsvinsten är resultatet av ett bra riskarbete och en ständigt pågående planering. Men det är förstås också tack vare ett starkt engagemang hos alla inblandade – hos alla de som arbetat dygnet runt med allt från rivning och schaktning till projektledning. Det är frukten av ett mycket bra samarbete mellan Trafikverket, JV NCC-OHL och alla underentreprenörer, säger Jens-Peter Eisenschmidt.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*