annons
Hem » Artiklar » Ekdahl: ”Brings varsel ingen överraskning”

Ekdahl: ”Brings varsel ingen överraskning”

Brings varsel i veckan om uppsägning av 190 medarbetare kom inte som någon överraskning för Ralf Ekdahl. Redan en kort tid efter att han sålt sitt åkeri till Bring för fyra år sedan märkte han att filosofin hos de nya ägarna inte var den samma som den han hade byggt upp verksamheten med.

– Jag tycker man saknade fokus på det som är ett åkeri och på dess kunder. Man driver inte ett åkeri med en dator och ett Excel-ark, det gör man genom att veta hur man lastar en lastbil och ser till att få lass både ut och hem, säger den kände åkarprofilen.

Brings dåliga lönsamhet i berörda verksamheter tycker Ralf också talat sitt tydliga språk.

Några sentimentala känslor för att det som en gång var hans skötebarn nu går i graven har Ralf inte.

– Varför ska jag ha det? Jag lämnade åkeriet den dag jag sålde det. Visserligen var jag kvar som vd under ett år men det var en del av uppgörelsen. Skulle jag ha några sentimentala känslor skulle det vara då när jag sålde. Nu har det gått fyra år och jag har byggt upp en ny verksamhet.

Det Ralf däremot känner sorg för är de gamla medarbetare som nu kommer i kläm. Men han är ändå optimistisk för deras framtid.

– Visserligen är det nog inte så många som är kvar. En del jobbar i vårt nya åkeri och andra jobbar på annat håll. Men för dem som är kvar är det så klart tråkigt. Men det brukar lösa sig. Är man duktig i det man gör har man nog snart ett nytt jobb, säger Ralf.

Gamla Ekdahls Åkeri är ett minne blott för Ralf och han tycker egentligen inte han har något med händelserna inom Bring att göra. Hans fokus ligger på Ekdahl Miljö och utvecklingen av det nya åkeriet.

En kommentar

 1. Bring har en lång resa framför sig. Och i likhet till många andra uppköp inom tjänsteföretag så missar köparen att företagets värde ligger i dess personal och kontaktnäten.

  Bring har köpt på sig kompetens men är inte förmögna att samordna den och det straffar sig tredubbelt.
  Kunderna avviker på grund av reducerad service, kostnaderna rusar i taket och den kompetenta personal lämnar företaget, med allt vad det för med sig på lång sikt.

  Det vi gör är ett hantverk, inte löpande band massproduktion.

  Fotnot:
  BRING kommer att få brottas med samma utmaningar som Schenker i samband då man konsoliderade några systerföretag under en flagga.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*