annons
Hem » Notiser » Elektroskandia-uppdrag till Malmö LBC

Elektroskandia-uppdrag till Malmö LBC

Malmö LBC har fått förtroendet att från årsskiftet ansvara för all Elektroskandias varudistribution i Skåne och Blekinge. Uppdraget omfattar leveranser av cirka 140 000 sändningar i Skåne och Blekinge under en tvåårsperiod med start i januari 2017.
Det framgår av ett pressmeddelande från Malmö LBC.
– Att valet till slut föll på Malmö LBC som logistikpartner är en kombination av miljö- och kvalitetstänk, kapacitet för tidiga leveranser i kombination med innovativa IT-lösningar, säger Mikael Frödin, Utvecklingschef Logistik i Elektroskandia.
Anders Jönsson, vd i Malmö LBC, framhåller att Malmö LBC:s nyöppnade logistikcenter i Norra hamnen i Malmö med en helt ny modern distributionsterminal på 5 000 kvadratmeter, är en viktig anledning till att Elektroskandia valde att teckna avtal med Malmö LBC.
– Detta bekräftar att vårens satsning på en stor terminal för om- och samlastningar är helt rätt, säger han.
Malmö LBC satsar också hårt på att minska sin miljöpåverkan och har sedan i april 2016 en egen tankstation för HVO, vilket innebär att distributionens koldioxidpåverkan minskar med cirka 90 procent. I konkreta tal innebär detta att Malmö LBC bidrar med att reducera fossila koldioxidutsläpp med 2 000 ton per år bara i Malmöregionen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*