annons
Hem » Notiser » Elias Enfeldt vann i Östersund
Elias Enfeldt - vinnare i kvaltävlingen till Yrkes-SM i Östersund. Foto: Evelina Carborn

Elias Enfeldt vann i Östersund

På tisdagen avgjordes den tredje och, för året, sista kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Kvaltävlingen hölls i Östersund och vinnaren heter Elias Enfeldt och går sista året på Malgomajskolan inriktning transport i Vilhelmina. Med 129 poäng har Elias nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Helsingborg i april 2020. På andra plats kom Mattias Lövkvist, Hagströmska Gymnasiet i Falun, fem poäng efter Elias med 124 poäng. På tredje plats kom Ingemar Funck från Björknäsgymnasiet i Boden med 123 poäng.

– Otroligt bra! jag är jätteglad. Det ska bli väldigt kul att åka till Helsingborg och tävla i YSM till våren. Men det kommer nog vara tuff konkurrens där. Jag tog det väldigt lugnt, stressade inte upp mig utan lyckades hålla huvudet kallt fast jag var nervös, kommenterar Elias sin seger.

Prispallen efter kvaltävlingen i Östersund. Från vänster: Mattias Lövkvist, Hagströmska Gymnasiet i Falun – Elias Enfeldt, Malgomajskolan i Vilhelmina och Ingemar Funck från Björknäsgymnasiet i Boden. Foto: Evelina Carborn

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*