annons
Hem » Artiklar » En halv miljon fattigare efter slarv med färdskrivare

En halv miljon fattigare efter slarv med färdskrivare

Det är ingen lek att bryta mot kör- och vilotiderna och dokumentationskraven i Danmark. En 46-årig rumänsk chaufför stoppades i fredags, 15/3, av Tungvognscenter öst då han körde en rumänsk dragbil med danskregistrerad trailer.

Chauffören kunde bara visa dokumentation på de två senaste dagarnas körning. Han kunde inte visa utskrifter, från den analoga färdskrivaren, på minst 20 dagars körning av de senaste 28 dagarna som krävs.

Resultatet blev böter på 6.000 danska kronor, vilket är mer än 8.000 svenska kronor per dag som inte var dokumenterad. Åkeriet fick ett bötesbelopp på 240.000 danska kronor, ca: 340.000 svenska kronor, för brott mot EU:s regler om färdskrivare.

Åkeriet valde omedelbart att ställa en garanti för både sina och chaufförens böter på sammanlagt 360.000 danska kronor, mer än en halv miljon i svenska kronor.

Slutligen kommer ärendet att tas upp i rätten i Roskilde den 6 maj där åklagaren kräver att chauffören ska bli av med rätten att köra lastbil i Danmark under en tid som bestäms av rätten, berättar tungvognscenter i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Varför beslagtogs inte fordonen? Förbjud företaget att bedriva verksamhet i landet för all framtid. Alla östländer har satt i system att fuska med ALLT. Danska myndigheter är tuffare än svenska som är en samling ynkryggar som inte värnar svenska transportföretag. Lennart Maur. Örkelljunga.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*