annons
Hem » Notiser » Erikssons Åkeri i Tomelilla ska köra eldrivet

Erikssons Åkeri i Tomelilla ska köra eldrivet

Einride och Erikssons Åkeri i Tomelilla inleder samarbete om att börja köra elektriska lastbilar på den svenska marknaden med start hösten 2020.

Erikssons Åkeri, verksamma sedan 1950-talet, har lång erfarenhet och kunskap inom transportbranschen och tar nu steget in på den elektriska transportmarknaden tillsammans med Einride.

— Vi är stolta att få arbeta tillsammans med Eriksson och rulla ut elektriska lastbilar. Med varje elektriskt fordon som vi rullar ut slår vi ett slag för miljön. För att drifta elektriska lastbilar på ett så smart sätt som möjligt behövs en ny typ av fordonsplanering som är svår att göra manuellt. Med Einrides plattform kan vi göra smart planering av en elektrisk flotta samtidigt som vi digitaliserar godshanteringen, säger Niklas Reinedahl, COO på Einride, i ett pressmeddelande.

— Vi är glada att tillsammans med Einride utföra hållbara leveranser. Det finns en stor efterfrågan på marknaden av elektriska fordon och tillsammans med Einride kan vi accelerera omställningen, säger Gunnar Eriksson, vd på Erikssons Åkeri.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*