annons
Hem » Notiser » Ernst Express testar system för artificiell förarövervakning

Ernst Express testar system för artificiell förarövervakning

Smart Eye, som utvecklar system för förarövervakning byggd på artificiell intelligens, genomför just nu fältprov i samarbete med Ernst Express. Detta som en förberedelse inför lanseringen av sitt nya DMS-system (Driver Monitoring System). Baserat på testresultaten förväntar sig Smart Eye att få värdefull insikt i hur man kan höja säkerhetsstandarderna för fordonsindustrin.

Genom att studera en persons ögon-, ansikts- och huvudrörelser kan DMS-system dra slutsatser om en persons vakenhet, uppmärksamhet och fokus. Med den kommande lanseringen av sitt system siktar Smart Eye på att leverera en produkt för eftermontering som är utvecklad för högkvalitativ förarövervakning.

I ett pressmeddelande skriver företaget att en chaufförs distraktion och sömnighet är ett av de allvarligaste hoten mot trafiksäkerheten. Under långväga transporter behöver chaufförer ofta arbeta nattskift, vilket gör dem mer benägna att bli dåsiga bakom ratten. Samtidigt antas användandet av mobiltelefoner vara orsaken till ett ökande antal trafikolyckor.

Transportföretaget Ernsts Express har över 60 års erfarenhet av att transportera material till basindustrin. Och som transportörer av farligt gods kan en olycka få allvarliga konsekvenser för människor och miljö. Som en del av deras strategi för att förhindra olyckor vände de sig till Smart Eyes för att undersöka chaufförernas distraktion och sömnighet.

Under november och december 2020 genomför Smart Eye och Ernsts Express fältförsök med systemet. Baserat på denna forskning kommer Smart Eye att utvärdera och ytterligare finjustera sin nya lösning för att förhindra distraktion och sömnighet i kommersiell trafik.

– Vi har testat flera olika system med fokus på distraktion, men det jag tycker är unikt med Smart Eyes system är dess förmåga att upptäcka både distraktion och sömnighet. Om systemet kan eliminera riskerna med förarnas dåsighet och distraktion ser jag Smart Eyes lösning som den framtida standarden i Ernsts Expresss fordon, säger Roger Blom, vd för Ernsts Express.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*