annons
Hem » Debatt » Ett positivt resultat

Ett positivt resultat

Nu när alla omröstningar ang vägpaketet är färdiga, ska lagtexten införas i EU’s officiella tidskrift. Det tar sen 18 mån innan reglerna träder i kraft, kan tyckas som lång tid men så är det i politiken

Att allt är klart och inga omröstningar återstår känns bara det som en vinst, vi får säga som i lekprogrammen i TV SVERIGE; VI HAR ETT RESULTAT. Resultatet blev som vi hoppats positivt, alla ändringsförslag röstades ner och nu kan vi andas ut en stund. 

För politikerna återstår nu ett idogt arbete att få till kontrollverktygen, system som funkar i och mellan alla länder. Transparens är av högsta vikt, så alla kan följa vart och när en bil varit. Man har från östliga länder sagt att det begränsar den fria rörligheten, den bör inte vara en rättighet utan snarare en möjlighet. 

Utan kontroll blir den fria rörligheten inte bra, utan kommer utnyttjas längre och längre till marknaden riskerar kollapsa. 

När vi startade Här stannar Sverige, så trodde vi inte att det skulle innebära flera år av arbete. Ett arbete som vi alla i HSS gjort vid sidan av ordinarie arbete, men jag kommer aldrig klaga på hur lång tid det tagit. 

Vi ska inte heller ta åt oss nåt i arbetet, mer än att vi varit ett av kugghjulen i det hela. 

Massor av människor och organisationer har varit inblandade, och alla ska känna stolthet över sitt arbete. Det här resultatet är ett resultat av gemensamma krafter, vi har inte alltid varit eniga. Men det är sånt vi kan glömma nu, och ta ett veckoslut för andas glädjas och kanske fira slutresultatet. 

Vi i Här Stannar Sverige kommer synas i debatten även efter det här, arbetet är inte klart än på länge. Frågan är om det nånsin blir det, så vi tackar alla som följer och stöttar oss. 

Ett tack från oss till alla andra organisationer som arbetat, med frågor gällande vägpaketet och transportbranschen. 

Med hopp om en ljusare framtid för åkeri och transportnäringen. 

Här Stannar Sverige Kenneth Jaktlund 

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*