annons
Hem » Artiklar » Eva och Alberto kör för Italien i Scania Driver Competition
Eva och Alberto med döttrarna Silvia och Georgia Foto: Scania

Eva och Alberto kör för Italien i Scania Driver Competition

Alberto Fontanari och Eva Del Marco har en gemensam passion för varandra och för lastbilskörning. Så mycket att de båda kvalificerade sig för den italienska Scania Driver Competition finalen, med Eva som den enda kvinnan i Italien för att nå de avgörande stadierna, berättar Scania.

Kanske är det inte överraskande att Alberto och Eva båda är kvalificerade eftersom deras förhållande är baserat på ömsesidigt stöd och en gemensam passion för körning. Paret växte upp tillsammans, har haft en relation i mer än 20 år och blev äntligen gift för sex månader sedan.

Eva och Alberto med döttrarna Silvia och Georgia

De lever med sina unga döttrar Silvia och Giorgia i byn Pergine Valsugana i norra Italiens Trento-provins, där paret driver ett transportföretag som bär Evas namn.

Det var egentligen Eva som hade idén att delta i Scanias tävling.

– Jag var övertygad om Albertos färdigheter men han har hela tiden dragit sig för att tävla. I år bestämde jag mig för att anmäla honom till varje pris, men han gick bara med om jag också skrev in. Vi trodde aldrig att vi båda skulle kvalificera men här är vi, ler Eva.

Den trettioåttaåriga Eva säger att hennes passion för körning väcktes redan när hon fortfarande var barn.

– Tack vare vårt förhållande utvecklades den passionen och det blev vårt yrke, säger hon.

Eva del Marco ch Alberto Fontanari

Alberto, 42, har alltid uppmanat Eva att ägna sig åt hennes körning.

– Han uppmanade mig att skaffa alla nödvändiga licenser och sedan få det certifikat som gjorde att vi kunde starta vår verksamhet 2005, förklarar Eva.

Alberto å andra sidan föddes in i verksamheten. Hans far ägde ett transportföretag men lade ner verksamheten innan hans son var redo att ta över. I början arbetade Alberto som chaufför innan han grundade Delmarco Trasporti med Eva. De började med en liten och gammal pickup innan de köpte sin första Scania. Nästa tre lastbilar var också Scania och flottan har sedan dess vuxit till sju fordon.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*