annons
Hem » Notiser » Fängelse efter u-sväng på motorväg

Fängelse efter u-sväng på motorväg

Det blir två månader i fängelse för en lastbilschaufför som i början av maj gjorde två u-svängar och körde mot trafiken på motorvägen vid Öresundsbron. Enligt Malmö tingsrätt var det hela både anmärkningsvärt och riskfyllt.

Lastbilschauffören, en 66-årig serbisk medborgare, körde tidigt på morgonen den 7 maj på motorvägen som leder mot Öresundsbron. Vid betalstationen upptäcker han att han kört fel och gör en u-sväng och kör mot trafiken på E20 med målet att ta sig till tullstationen vid Ollebo.

Enligt Skånska-Dagbladet stannade chauffören på vägrenen efter en stund och gör en ny u-sväng på motorvägen. Detta förklarar chauffören med att han missat sista avfarten i Sverige på väg mot tullstationen.

Chauffören, som har 45 år i yrket, erkänner att han varit vårdslös, men att det varit av normalgraden. Bland annat ska han ha trott att han körde med trafiken som kom från Danmark när han svängde vid betalstationen.

Detta håller Malmö tingsrätt inte med om utan dömer honom för grov vårdslöshet i trafik. Tingsrätten menar att chauffören borde avbrutit körningen så snart han upptäckte att han färdades mot trafiken. Rätten anser att det mest anmärkningsvärda är att chauffören, efter att han stannat till på vägrenen, gör en ny u-sväng på motorvägen. Det var ett riskfyllt agerande med likgiltighet för andra människors liv.

Ett tiotal bilar som kom i hög hastighet på väg mot Danmark tvingades väja och tvärbromsa då de mötte lastbilen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*