annons
Hem » Notiser » Färdskrivarfusk gav böter på en halv miljon

Färdskrivarfusk gav böter på en halv miljon

Danska Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, har i helgen avslöjat en sofistikerad manipulation av färdskrivaren som gav böter på en halv miljon fördelat på 84 felaktigheter där både chauffören och åkeriägaren bedöms skyldiga. Det som överraskade poliser och tekniker var att man lyckats manipulera en så ny bil med så ny färdskrivare på ett så sofistikerat sätt.

Det var ett bulgariskt ekipage som stoppades på Sønderjyske motorvägen vid Kolding och poliserna noterade en del märkliga oregelbundenheten i färdskrivarens data, men hade svårt att hitta orsakerna och chauffören sa sig inte ha manipulerat något. De misstänksamma poliserna och teknikerna vägrade ge sig utan fortsatte in på lördagen med sin analys av lastbilen som var av nyare modell. Slutligen kunde de hitta en väldigt förslagen och sofistikerad manipulation av färdskrivaren.

Fälls chaufför och åkare väntar ett bötesbelopp på 508 000 danska kronor, vilket är mer än en halv miljon svenska kronor, berättar Tungvogncenter Syd i sitt nyhetsbrev.

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*