annons
Hem » Artiklar » FH16 Swedish Metal har fått ny ägare i auktion
Henrik Andersson (t.v) och Jimmie Olsson (t.h) som driver JH Entreprenad &Transport AB blev de nya ägarna till Swedish Metal. Bilen överlämnades av Antonio Nicoletti från Volvo Lastvagnar.

FH16 Swedish Metal har fått ny ägare i auktion

I fredags avslutades webbauktionen på Tradera för Swedish Metal-lastbilen som Volvo Lastvagnar Sverige drog igång på Trailer Trucking Festival. Det handlar om en FH16 750 som tagits fram i samarbete med Björn Gelotte från bandet In Flames och som visades för första gången i samband med Sweden Rock 2018.

Totalt kom det in 203 bud och det blev en rafflande avslutning där buden avlöste varandra fram till 12.00. Slubudet landade på 1.526.500 kronor.

– Vi hade bestämt oss, och vi skulle bara ha den, säger Jimmie Olsson som tillsammans med Henrik Andersson driver JH Entreprenad & Transport AB, på Volvo Lastvagnar Sveriges hemsida.

Åkeriet, som bland annat arbetar med asfaltstransporter till större infrastrukturprojekt, har sedan tidigare ett antal Volvo FH16 i sin flotta. Och Swedish Metal ska nu utrustas med ett hydrauliksystem innan den börjar rulla mer frekvent i Göteborgsområdet.

– Det är oerhört roligt att Swedish Metal nu får nya ägare som verkligen kommer att uppskatta den. Och att vi får behålla lastbilen på ”hemmaplan” i Göteborg, säger Antonio Nicoletti, försäljningsansvarig på Volvo Lastvagnar Sverige.

Den auktion som nu avlutats innebär också att trafiksäkerhetsprojektet Stanna, Titta, Vinka kommer att erhålla en rejäl slant från Volvo Lastvagnar. 20 procent av beloppet, minus moms, går till detta.

 

 

 

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*