annons
Hem » Notiser » Finsk spritlogistik till Skanlog

Finsk spritlogistik till Skanlog

Skanlog tar över Pernod Ricards finska logistikverksamhet.
Pernod Ricard Finland och Skanlog har undertecknat en överenskommelse om att Skanlog tar över all logistikverksamhet på den finska marknaden för Pernod Ricard. Som en del i uppgörelsen tar Skanlog över Pernod Ricard Finlands logistikcenter med tillhörande medarbetare i Åbo, Finland.
Skanlog utför sedan tidigare transport- och logistiktjänster inom vin- och spritrelaterade verksamheter i Skandinavien, och förvärvet är ett led i ambition om full täckning i Norden.
– Vi har haft ögonen på den finska marknaden under en tid, säger Peter Nörgaard, nordisk direktör i Skanlog. Marknadsstrukturen liknar väldigt mycket de svenska och norska marknaderna med starka monopol som kontrollerar vägen till marknaden. Genom förvärvet får Skanlog heltäckande närvaro på marknaderna i de nordiska länderna.
Avyttringen av den finska logistikverksamheten innebär att Pernod Ricard Finland kan ha ökat fokus på sin kärnverksamhet, det vill säga tillverkning och distribuiton av Pernod Ricards varumärken.
– Den här affären är i linje med Pernod Ricard Groups strategi att låta specialister hantera logistiken, säger Tarja Uitti, vd i Pernod Ricard Finland. Vi är mycket glada över att våra logistiktjänster kommer att hanteras av Skanlog Oy, ett bolag som är känt för sin höga servicenivå och profesionalism och dessutom ett bolag som vi sedan tidigare har mycket goda relationer med.
Alla befintliga medarbetare vid Pernod Ricard Finlands logistikverksamhet får nu Skanlog som ny arbetsgivare.
Skanlogs övertagande av Pernod Ricards finska logistikverksamhet skedde den 1 juni.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*