annons
Hem » Artiklar » Finska Posti köper Aditro Logistics

Finska Posti köper Aditro Logistics

Finländska postföretaget Posti Oy och Valedo Partners har idag tecknat ett avtal där Posti Oy har angivit sin avsikt att förvärva hela aktiekapitalet i Aditro Logistics AB. Enligt ett pressmeddelande är förvärvet i linje med Postis strategi och ambition att utöka sin verksamhet inom logistik, pakethantering och e-handel. Förvärvet gör att Posti ökar sin verksamhet inom logistiktjänster i Sverige och Norge.

Efter att affären är klar kommer Aditro Logistics att drivas som en oberoende affärsgrupp inom Posti och fortsätta ledas av Johannes Gussander, nuvarande vd för Aditro Logistics. Gussander kommer att rapportera direkt till Turkka Kuusisto, vd och koncernchef för Posti Group.

Förvärvet måste godkännas av svenska konkurrensmyndigheter, men transaktionen beräknas kunna slutföras under andra kvartalet 2020.

Aditro Logistics grundades i Jönköping 1973 under namnet Dila Logistik AB. Företaget tillhandahåller ett brett utbud av logistiktjänster såsom kontraktslogistik, transporter, lagerhantering, distribution och bemanningslösningar. Aditro Logistics har sex lager i Sverige samt ett i Norge. Företaget har i dag 1 100 heltidsanställda varav 1 050 är baserade i Sverige och 50 i Norge.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*