annons
Hem » Notiser » Fiskhamnens Åkeri i konkurs – 45 anställda berörs

Fiskhamnens Åkeri i konkurs – 45 anställda berörs

Fiskhamnens Åkeri AB i Göteborg har försatts i kokurs vid Göteborgs tingsrätt. 45 anställda berörs av konkursen som inleddes den 15 februari. Samtliga anställda har varslats om uppsägning. Enligt konkursförvaltaren Stefan Skeppstedt drivs åkeriet vidare i nuläget och man har förhoppning om att hitta en ny ägare.

– Vi har haft ett visst intresse för verksamheten och på en normal marknad hade det nog inte varit så svårt att hitta en köpare, säger Stefan Skeppstedt.

Fiskehamnens Åkeri etablerades redan 1958 och har verksamhet i har haft en inriktning på livsmedelstransporter, bland annat till restauranger och hotell. I och med att restriktionerna till följd av covid-19-pandemin slagit hårt mot restaurang- och hotellbranschen har även detta påverkat Fiskehamnens Åkeri negativt. 

– Normalt är november och december bra månader för åkeriet men i och med restriktionerna, bland annat har ju i princip alla julbord ställts in, så har man tappat väldigt mycket, säger Stefan Skeppstedt.

Så sent som i juni 2020 såldes Fiskehamnens Åkeri till Tempcon Group. Då hade ägaren Jimmy Hellberg en förhoppning om att övertaget skulle trygga utvecklingen av verksamheten. I början av 2021 avyttrade Temcon åkeriet tillbaka till Jimmy Hellberg genom bolaget Fiskehamnens Åkeri Förvaltning AB.

– Tyvärr fick vi inte ut de samordningsfördelar som vi först räknat med, säger Christian Hallberg, koncernchef, Tempcon Group.

Trailer har sökt Jimmy Hellberg som dock valt att inte ge någon kommentar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*