annons
Hem » Debatt » Fjellners helgpolitik slår hårt mot lastbilsnäringen!

Fjellners helgpolitik slår hårt mot lastbilsnäringen!

EU-parlamentariker Christoffer Fjellner (M) gick i söndags ut i SvD och meddelade att lastbilsdebatten i svenska medier bygger på lögner och att ”den har obehagliga främlingsfientliga undertoner”. I måndags medgav han i en intervju med tidningen Proffs att han egentligen inte var så insatt, men ”hans syster har lastbilskörkort”. I söndagens tidning insinuerade han att det var falska anklagelser drivna av främlingsfientlighet som låg bakom lastbilsnäringens larm om fusk kring cabotagetrafiken. I måndags beskrev han problemet som ”att det på vägarna råder rena vilda västern”.
    
     Det verkar som Fjellner hade nyktrat till lagom till måndagen och ser nu behovet av fungerande kontrollsystem där överträdelser kan beivras. Han har förstått att branschen inte är emot utländska lastbilar men att man vill kunna konkurrera på lika villkor. Han talar på måndagen om klampning och ett åklagarväsende som måste få rätt verktyg. ”Det ska inte gå att skaffa sig konkurrensfördelar genom att ostraffat begå brott” säger Fjellner.
    
     Nu blir frågan – hur är Alliansens syn på cabotagefusket? Som Fjellner en helgmorgon eller en måndag. Man kan skoja om det, men det handlar om våra jobb.
    
     Alf Pettersson
    
    LFG Informations-Center
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*