annons
Hem » Notiser » Fler kommuner intresserar sig för samordnade varuleveranser

Fler kommuner intresserar sig för samordnade varuleveranser

Arbetet i nätverket för kommuner i Sverige som är intresserade av kommunal samordnad varudistribution (KOSAVA) är nu igång. Genom att införa detta koncept som innebär att samlasta leveranser via en central, får kommuner möjligheten att minska antalet leveranser, antal körda kilometer och därmed sina utsläpp.

Sedan den inledande nationella konferensen i Stockholm i våras har femton kommuner anslutit sig till samarbetet. 15 november samlas nätverkets medlemmar i Växjö för sitt första medlemsmöte. Man kommer bland annat att diskutera kostnadstäckning för samdistribution erfarenhetsutbyte på olika teman, samt identifiering av de problem som nätverket ska fokusera på att lösa.

– Det är fantastiskt kul att det finns ett stort intresse för nätverket och att vi fått medlemmar från både små och stora kommuner vilket påvisar att det finns behov av stöd oavsett kommuninvånarantal, säger Fredrik Mårdh som är föreståndare för nätverket, i ett pressmeddelande från Energikontor Sydost.

Fotnot:

ENERGIKONTOR SYDOST AB arbetar med förnybar energi och energieffektivisering för en minskad klimatpåverkan och hållbar regional utveckling. Arbetet utförs i nära samverkan med privata och offentliga aktörer i sydöstra Sverige, samt myndigheter och europeiska partners.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*