annons
Hem » Artiklar » Flera nya Hankook däck original på MAN

Flera nya Hankook däck original på MAN

Däcktillverkaren Hankook levererar redan idag originalutrustning till olika MAN-lastbilar i fjärrtrafik. Vid den 66:e IAA-mässan för nyttofordon i Hannover kommer företaget att presentera 19 nya dimensioner i sitt originalutrustningsprogram till MAN.

Hankook levererar bl.a. nya dimensioner av sina lastbilsdäcksserier e-cube MAX, SmartFlex och SmartWork till olika MAN-modeller till den München-baserade tillverkarens produktionsanläggningar i Tyskland, Österrike och Polen. Däckserierna har specialanpassats för europeiska förhållanden, och levererar både ekologiska och ekonomiska fördelar. MAN Truck & Bus AG ingår i Volkswagen-koncernen, en av Hankooks största OE-kunder globalt. OE-verksamheten med Hankooks lastbilsdäck för MAN täcker nu in totalt 36 dimensioner i intervallet 17.5, 19.5, 22.5 och 24.

– Expansionen av OE-verksamheten i segmentet nyttofordon med MAN är av stor strategisk betydelse för oss, eftersom vi nu kan erbjuda ytterligare slitbanor och dimensioner för lätta till medeltunga lastbilar från MAN, säger Ho-Youl Pae, Hankook COO för Europa, säger Ho-Youl Pae, Hankook COO för Europa.

Hankook Tire som rriginalmonteras på MAN Trucks: Hankook e-cube MAX AL10 DL10

Hankook Tire som rriginalmonteras på MAN Trucks: Hankook e-cube MAX AL10 DL10

Däcken skall monteras på MAN:s fordonsserier: TGX, TGS, TGM och TGL, vilka används till inrikes och utrikes fjärrtrafik, varuleveranser och byggarbetsplatser. Hit hör serien e-cube MAX, som har testats och godkänts för internationell fjärrtrafik, den nya däckserien SmartFlex för åretruntbruk för flexible användning i fjärr- och varuleveranstrafik, samt slitbanor för byggarbetsplatser i serien SmartWork. Slitbanorna, som är specialanpassade för användning på fordon i utsläppsklass EURO 6 – både som specialversioner för styr- och drivaxel – får höga poäng för miljövänlighet och livslängd. Detta gäller även faktorn TCO (Total Cost of Ownership), av stor vikt inom originalutrustning.

Hankook Tire som originalmonterns på MAN Trucks: Hankook SmartFlex AH31 DH31

Hankook Tire som originalmonterns på MAN Trucks: Hankook SmartFlex AH31 DH31

En särskild egenskap i Hankooks OE-portfölj för MAN är de nya dimensionerna i low-line-segmentet. Med dessa visar företaget att man redan har anammat rådande marknadstrend, nämligen den ökande betydelsen av low-line-dimensioner till lastbilssektorn.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*