annons
Hem » Artiklar » Flera olyckor längs glashal E4
Bilden är tagen på E4 vi ett tidigare tillfälle men med ett liknande väglag.

Flera olyckor längs glashal E4

Dert har varit väldigt svåra förhållanden på E4 söder om Stockholm under söndagen.Blöta vägbanor och fallande temperaturer skapade en glashal E4 och ett flertal personbilar samt lastbilar råkade ut för olyckor.

– Det är helt galet, säger Monica Bergström, presstalesperson på Polisen i Östergötland, till SVT Nyheter.

– Det är extremt halt. Jag har pratat med poliser som är på olycksplatserna och de säger att det är glashalt. Det gäller att anpassa hastighet och hålla avståndet, fortsätter hon.

Två lastbilar kolliderade på E18 varvid ett lastbilssläp välte med totalstopp i trafiken som resultat.

En annan lastbil gled av E4 vid Tystberga senare på söndagskvällen och fattade eld. Chauffören klarade sig oskadd tacka vare tre snabbtänkta vittnen som hjälpte honom ut genom takluckan innan branden tagit fart.

Trailer har pratat med tre erfarna chaufförer som körde E4 norrut under söndagen och de beskriver att det var halkbekämpat bitvis men inte överallt, eller möjligen med dåligt resultat. Den gemensamma bedömningen enligt dem var att läget inte var svårare än att det hade gått att hålla E4 halkfri. Smhi hade varnat för påfrysning i mer än 12 timmar innan halkan på Sveriges viktigaste genomfartsled slog till.

– Halkbekämpning är på gång, vi har många fordon ute både i förebyggande syfte där det är halt. Det är fullt snöröjningsberedskap ute på gatorna, sa  Sofia Lindahl, presskommunikatör vid Trafikverket till aftonbladet.se under eftermiddagen.

– Men det är söndagseftermiddag och det är mycket trafik så det blir lite köbildning när det händer något, konstaterade hon.

Vi återkommer under dagen med en kommentar från Trafikverket om insatsen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*