annons
Hem » Notiser » Flexibel byggnation får pris

Flexibel byggnation får pris

För att få flexibilitet, spara resurser och miljö är det bra om samma lastbilar kan användas för flera olika ändamål. Ingenjören Danny Nygård har tagit fram en påbyggnad som gör det möjligt att kunna använda lastbilen både för att dra en trailer och för att ha ett flak på. Det gjordes i samarbete med Zetterbergs Industri AB i Östervåla, som nu tillverkar den nya påbyggnaden.

 

Enligt ett pressmeddelande får den unge Upplands-ingenjören nu Wimanska priset på 50 000 kronor av Sveriges Ingenjörer för bästa examensarbete på högskoleingenjörsutbildningen.

 

Hans examensarbete ”Konstruktion av gränssnitt mellan dumperkorg och hjälpram med vändskiva” utfördes på högskoleingenjörsprogrammet för maskinteknik på Uppsala universitet i Uppsala.

 

Danny Nygård är född 1989 i Ockelbo men har bott större delen av sitt liv utanför Tobo, norr om Uppsala. Innan han utbildade sig till högskoleingenjör körde han skogsmaskiner. Nu arbetar han vidare med lastbilspåbyggnader på Zetterbergs.

 

Wimanska priset delas ut vid Polhemsfesten i Stockholm den 15 november, då Sveriges Ingenjörer även delar ut det stora Polhemspriset 2016.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*