annons
Hem » Notiser » Flexibelt serviceavtal hos Volvo

Flexibelt serviceavtal hos Volvo

Volvo Lastvagnar introducerar Volvo Flexi-Guldavtal – ett service- och reparationsavtal där månadsavgiften varierar baserat på den verkliga körsträckan. Detta innebär att kunderna vid behov har större flexibilitet att kunna anpassa sin verksamhet till marknadsförhållanden och efterfrågan.

Enligt ett pressmeddelande från Volvo har uppkopplad teknik banat väg för nya, flexibla lösningar för serviceavtal och betalningsmodeller som baseras på användning. Volvo Flexi-Guldavtal har samma omfattning som Volvo Guldavtal, men en mycket större flexibilitet för anpassning till en varierande körsträcka. Månadsavgiften består av en fast och en rörlig del baserat på den verkliga körsträckan. Det ger kunder med en varierande eller säsongsbetonad körning ett serviceavtal som är ännu bättre anpassat efter verksamheten.

– Många transportföretag har kortsiktiga avtal med sina kunder eller är verksamma inom oförutsägbara och fluktuerande branscher. Till exempel nu under coronapandemin har vissa transportuppdrag påverkats. En del kunder har uttryckt ett behov av större flexibilitet när det gäller serviceavtal. Vi har tekniken för att möjliggöra dynamiska och uppkopplade lösningar som denna, säger Helena Sundqvist, chef för tillgänglighetstjänster och serviceförsäljning på den svenska marknaden.

Volvo Flexi-Guldavtal har möjliggjorts genom att uppkopplade fordon kan kommunicera verklig körsträcka i realtid till Volvo Lastvagnar. Tack vare detta kan månadsavgiften variera genom en rörlig avgift som följer den verkliga körsträckan. Serviceavtalet ger kunderna ett flexibilitetsintervall på +/- 20 procent årligen och ännu större flexibilitet under individuella månader.

– Om du kör mindre, betalar du helt enkelt mindre och vice versa. Det är helt anpassat efter din verksamhet. Med samma omfattning som Volvo Guldavtal och kombinerat med ett proaktivt arbetssätt ger det kunderna maximal tillgänglighet för deras lastbilar, säger Helena Sundqvist.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*