annons
Hem » Artiklar » Flexiwaggon på rätt spår igen

Flexiwaggon på rätt spår igen

Man kan frakta lastbilen eller trailern på järnväg, berättar föreningen Svenska Järnvägsfrämjandet i ett pressmeddelande. Flexiwaggon är den svängbara järnvägsvagnen där chauffören kör av och på på sju minuter från varje bärig yta efter banan har varit på väg sedan år 2000. Nu står Flexiwaggon inför ett vinstgenombrott nästa år efter en nyemission på 15 miljoner kronor, med en första vagnbeställning och option på flera och en möjlig marknad i hela världen. Vagnen är omkonstruerad och har en intressant boggie som möjliggör 160 kilometer i timmen. Frakten av en trailer kan ske för 45 kronor milen. Skulle lastbilen kört på väg hade det kostat det fyrdubbla, enligt öreningen Svenska Järnvägsfrämjandet. Förutom den längre tiden. Det blir god vinst för åkaren och bra avkastning för tågoperatören.

2 kommentarer

  1. Låter lovande. Tyvärr är ju det svenska järnvägsnätet så illa eftersatt att åkarna inte litar på tågtransporter. Vi får hoppas på utlandet i stället. Är det sagt något om börsintroduktion?

  2. Varför ha med dragbilen, det verkar galet oekonomiskt. Likaså skall chauffören åka med. Onödig kostnad. Dragbil med släp, hur funkar det. Fanns tidigare bättre förslag där man via längsgående rullar, rullade på alla typer av laster.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*