annons
Hem » Artiklar » Flygande holländare i flygande Scania

Flygande holländare i flygande Scania

I år kan alla Scania-vänner se fram emot ett spännande Dakar-rally där ett holländskt team ställer upp med en specialbyggd Scania med en Scania-motor som levererar 1.100 hk. Bilen är en tporpedbyggd bil med ett chassi designat av Martin Macik. Bilen är anmäld till tävlingen som en International Scania Lonestar DKR3.

Det nederländska Team Dakar Speed är just nu i karantän och ägnar sig enligt deras hemsida åt att med ett leende prata strategi inför Dakar 2021. De har erfarenhet av Dakar-rallyt sedan 2015 och placerade sig som bäst som 9:a i lastbilsklassen 2018. Förare är Maurik van den Heuvel, navigatör är Wilko van Oort och mekaniker är Martin van Rooij.

Scanian är nu i hamnen efter att ha skeppats över Atlanten och nu kan de börja med den slutliga kontrollen av rallybilen innan start den 3 januari!

Detta efter omfattande tester på Dairy Farm Van Bakel i Vredepeel. Både bilens chassi och Scania-motorn har hårdtestats och teamet sammanfattar testerna så här på sin hemsida: Vi kunde släppa de 1100 hästkrafterna i några timmar. De kör med startnummer 519 och de möter bland andra Kamaz-teamets erfarna förare i de ryska rally-lastbilarna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*