annons
Hem » Debatt » Fokusera på körningen

Fokusera på körningen

Tänke skicka ut en önskan till er yrkesförare som åker med färjorna ibland vi som jobbar på dessa färjor skulle uppskatta om ni för den lilla stund de tar och köra på eller av lastbilen kunde låta bli mobiler och gps:er och datorer m.m. som ni fipplar med och vara fokuserade på körningen o vad som händer runt lastbilen.

Precis som ni har familjer som väntar hemma så har även matroserna o annan besättning ombord i färjorna familj eller andra som väntar på dem hemma. Är själv inte involverat i lastningen då jag tillhör maskinavdelningen men har ibland arbetsuppgifter på däck under lossning/lastning och ser allt för ofta förare både svenska/skandinaver och s.k. öststatsförare som är mer inne i mobiler och datorer m.m.
och styr lastbilen med en hand utan nån större koll på vad som sker runt om och ibland passerar så pass nära nån matros som surrar en trailer att de känns som att minsta lilla misstag från chaufför eller matros och de sker en olycka.
Även om vi råka jobba inom olika avdelningar så är vi ändå kollegor och kommer varandra hyfsat nära och jag vill inte bli vittne till att en kollega/vän skadas allvarligt eller i värsta vall dör och tvivlar på att ni vill orsaka nåt liknande så snälla be chefen/kollegan eller vem ni nu tjötar med vänta tills ni är ombord o har parkerat ordentligt eller kört av båten så får även vi sjömän en lite säkrare arbetsmiljö.

Sjömannen

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*