annons
Hem » Notiser » Förarlösa lastbilar i Coca-Colas transportflöde
Coca-Cola European Partners implementerar Einrides autonoma, elektriska transportsystem I sin verksamhet i Jordbro. (Arkivbild Foto: Ralph Andersson)

Förarlösa lastbilar i Coca-Colas transportflöde

Coca-Cola European Partners implementerar Einrides autonoma, elektriska transportsystem som en del i arbetet att expandera inom digitaliserad distribution. I samarbete med Axfood lanseras en pilot i början av 2020 i Jordbro utanför Stockholm. Här ska Einrides förarlösa fordon köra leveranser mellan läskjättens och livsmedelsgrossistens lager.

– Vårt partnerskap med Einride är början på en omställning till ett mer hållbart och effektivt transportsystem som gör att vi kan minska våra utsläpp. Det känns spännande att nu inleda partnerskap med innovation- och teknikbolag och kunder, för att tillsammans skapa synergier som tar oss framåt, säger Sofie Eliasson Morsink, vd Coca-Cola European Partners Sweden, i ett pressmeddelande.

Coca-Cola European Partners ansvarar för all produktion, distribution och försäljning av varumärkena i Coca-Colas produktportfölj i Sverige. Partnerskapet med Einride kommer att löpa under de närmaste åren.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*