annons
Hem » Artiklar » Foria testar eldrift i Nyköping  
Från vänster: Richard Isaksson, transportssäljare Hedin Bil, Tove Winiger, kommunikations- och hållbarhetschef Foria, Arto Niemi, driftchef Foria Åkeri, Pontus Eriksson, förare Foria Åkeri och Felix Ek, projektledare Biodriv Öst.

Foria testar eldrift i Nyköping  

I ett samarbete med Biodriv Öst och Hedin Bil testar Foria Åkeri transportbilar som drivs med el i Nyköping. Foria ser potential i att på sikt ställa om stora delar av distributionen till eldrift.  

– Vi behöver använda flera olika tekniker och drivmedel för att ställa om till fossilfrihet. Länge var el inte ett alternativ för våra transporter, men nu ser utbudet av fordon helt annorlunda ut och vi ser över hur vi kan bidra till omställningen till miljövänliga transporter, säger Arto Niemi, driftchef vid Foria Åkeri, i ett pressmeddelande. 

Testet görs inom ramarna för projektet Transportutmaningen som är ett samarbete mellan Biodriv Öst med Hedin Bil. Med samarbetet vill man slå hål på de myter som finns kring el- och biogasbilar; som att det inte finns några fordon, att det inte fungerar praktiskt i verksamheten och att det är mycket dyrare att köra på el eller biogas. 

Foria blir första företag att testa transportbilar på el inom projektet och ska via sociala medier under den kommande veckan rapportera hur elbilen fungerar i den dagliga verksamheten.  

Testet går att följa på Linkedin, Facebook och Instagram. 

Fakta  

Transportutmaningen är ett projekt i sex län i Östra Mellansverige och Stockholmsregionen som finansieras av Biodriv Öst och Naturvårdsverket via Klimatklivet. Projektet syftar till att påskynda transportsektorns omställning till förnybara alternativ och vänder sig till företag som söker stöd och rådgivning i sin omställning. Som en del i projektet inspireras även aktörerna att anta Fossilfritt Sveriges Transportutmaning. 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*