annons
Hem » Artiklar » Förmånlig leasing för test av förnybart bränsle
Scania G 410 med etanolmotor

Förmånlig leasing för test av förnybart bränsle

För att driva på omställningen till hållbara transporter har Scania och bränsleproducenterna Sekab Biofuels & Chemicals och Lantmännen Agroetanol tagit fram ett gemensamt paket för att få fler åkerier att testa lastbilar med etanolbränslet ED95.

Jämfört med diesel reducerar det utsläppen av växthusgaser med upp till 90 procent. Etha Drive är namnet för det samarbete, där man med stöd från Energimyndigheten, erbjuder åkerier att testa och utvärdera lastbilar med etanolmotor under en lägre period.

Lastbilarna leasas under två år och under det första innebär upplägget att åkeriet inte ska få någon merkostnad för fordon och underhåll jämfört med diesel. Under det andra året fördelas denna mellan Scania och åkeriet.

Priset på drivmedlet är som alltid en förhandlingsfråga, men när vi träffade företrädare för Sekab Biofuels och Lantmännen Agroetanol på Scanias hållbarhetsdag i Västerås så räknade dessa med att kunna erbjuda ett pris som – sett till energiinnehåll – var konkurrenskraftigt med diesel.

Erbjudandet gäller ett begränsat antal bilar och omfattar dragbil eller jämnlastchassi med skåp. Intresseanmälan görs till Etha Drive.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*