annons
Hem » Notiser » Försök att slippa danska vägavgifter kostade 90 000:-

Försök att slippa danska vägavgifter kostade 90 000:-

Ett transportföretag stoppades två gånger inom en vecka i Danmark för att inte ha betalat vägavgifter. Med de regler som gäller i Danmark blev det extra dyrt eftersom det visade sig vara en upprepad förseelse och veckan efter stoppades ytterligare ett fordon från samma åkeri med flera obetalda vägavgifter.

Söndag 25 mars, 2018 kontrollerades Tungvogncenter Syd en lastbil på en motorvägen på Fyn. Vägskatten hade inte betalats för den dagen och dagen innan.

– Eftersom transportföretaget redan hade mer än fem tidigare fall av utebliven betalning av vägavgift inom en period på 2 år, bötfälldes företaget med  det maximala bötesbeloppet på 15.000 danska kr/brott, som därför resulterade i en total summa böter på 30.000 kr, säger polisen Stig Simonsen, som leder polisens Tungvogncenter Syd i Östjylland.

Några dagar senare, fredagen den 30:e mars, var det dags igen och ett ekipage från från samma åkeri stoppades. Det ekipaget hade körts i fyra dagar utan betala vägavgifter. Den här gången var det därför en total mängd böter på 60.000 kr.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*